BÉCSI KKV-K TÁMOGATÁSA 1. - Confinium

BÉCSI KKV-K TÁMOGATÁSA 1.

Alsóausztria után az osztrák főváros is megtette a járványügyi helyzet által szükségessé tett lépéseket a helyi vállalkozások megsegítésére. Bécs városvezetése és a Bécsi Gazdasági Kamara (WKÖ) jóvoltából elérhetővé vált a bécsi kkv-k támogatása. A két testület közösen döntött 2020. március 15-én a járványügyi válság által sújtott bécsi székhelyű vállalkozások, valamint azok alkalmazottaikat érintő támogató intézkedésekről.

Cél a gyors és bürokráciamentes segítségnyújtás. A támogatás az egyszemélyes, valamint a kis- és középvállalkozásokra koncentrál. Az első „csomag“ tartalma:

  • 12 millió eurós finanszírozási garancia a bécsi kkv-k likviditásának támogatására
  • 20 millió eurós segélyalap az egyszemélyes (EPU) és a kisvállalkozások számára
  • A Bécsi Munkavállalókat Támogató Alap (WAFF) 3 millió euróval történő növelése

A 20 millió eurós sürgősségi alapból várhatóan azon bécsi székhelyű egyszemélyes és legfeljebb 10 alkalmazottat foglalkoztató kisvállalkozások részesülhetnek, amelyek súlyos veszteségeket szenvednek el a rendkívüli helyzetre való tekintettel (az árbevétel legalább 50%-os mértékű csökkenése).

A további konkrét intézkedéseket 2020. március 18-án, szerdán teszik közzé, a szociális partnerek csúcstalálkozóját követően a bécsi városházán. 

Bécsi kkv-k támogatása további információ: https://news.wko.at/news/wien/35-Millionen-Euro-Hilfspaket-fuer-betriebe.html

A www.wien.gv.at/coronavirus internetes oldalon egy részletes kérdés-válasz katalógus is található a COVID-19 témakörben, továbbá folyamatosan frissülő hírek és konkrét információk is rendelkezésre állnak.

A bécsi Gazdasági Kamara (Wirtschaftskammer Wien) közvetlen elérhetőségei: