KORONAVÍRUS-KRÍZIS INFORMÁCIÓK MUNKAADÓKNAK, AUSZTRIA - Confinium

KORONAVÍRUS-KRÍZIS INFORMÁCIÓK MUNKAADÓKNAK, AUSZTRIA

Mit kell tudni a hatóságilag elrendelt üzembezárás, működési korlátozás vagy karantén esetén?

A munkabéreket a járványügyi jogi szabályozás alapján akkor is tovább kell fizetni, ha a munkavállalók a járványügyi törvény alapján elrendelt üzembezárás, működési korlátozás, karantén vagy közlekedési korlátozások miatt nem tudják ellátni a munkájukat (Dienstfreistellung unter Entgeltfortzahlung). A munkaadók ilyen esetekben állami kártérítésre jogosultak.

]Hogyan lehet bérköltséget racionalizálni, illetve a munkavállalókat megtartani a válság idején?

A leépítés csak a legvégső megoldás! A válság elmúltával újra szükség lesz az értékes munkaerőre.
Az alábbi intézkedések nyújthatnak átmeneti megoldást:
– túlórák lecsúsztatása – megállapodás alapján
– szabadnapok felhasználása – megállapodás alapján
– munkaidő lecsökkentése – megállapodás alapján
– fizetés nélküli szabadság – megállapodás alapján
– arra alkalmas munkakörökben home-office – megállapodás alapján, vagy a munkaadó elrendelése alapján,
amennyiben erre a munkaszerződés lehetőséget biztosít (karantén alatt is lehetséges)
– támogatott munkaidő-csökkentés – megállapodás alapján (Kurzarbeit)
A „megállapodás alapján” azt jelenti, hogy egyik intézkedés sem hozható meg egyoldalúan a munkaadó részéről a munkavállaló beleegyezése nélkül!
Amennyiben nincs más megoldás, mint a leépítés, figyelembe kell venni, hogy válság idején ugyanazok a szabályok vonatkoznak a munkaviszony megszüntetésére, mint normál esetben. A munkaviszony közös megegyezéssel vagy felmondással szűnhet meg. Felmondás esetén a felmondási idő betartása kötelező! Ennek hiányában felmondási kártérítés illeti meg a dolgozót, amelynek összege megegyezik a felmondási idő alatt neki járó bérelemek összegével. Felmondás esetén nem jár kártérítés a munkaadónak.

Mit kell tudni a koronavírus okozta válsághelyzetre kidolgozott, támogatott munkaidő-csökkentés nevű intézkedésről (Corona-Kurzarbeit)?

A támogatott munkaidő-csökkentés, németül „Kurzarbeit” a munkaidő és ezzel együtt a munkabér átmeneti lecsökkentése, államilag támogatott bérpótló ellátással kiegészítve. Az intézkedést kifejezetten gazdasági válsághelyzetekre dolgozták ki, célja a munkavállalók megtartása és a munkaadók támogatása.
A Corona-Kurzarbeit legfontosabb elemei és feltételei:
1. a bérpótló ellátást a munkaadó fizeti a munkavállalóknak a kieső munkaidőre, ennek a bérpótló ellátásnak a megtérítését kérvényezheti a munkaadó az AMS-nél
2. minden munkavállaló részére Kurzarbeit-megállapodás kitöltése és aláírása a munkaadó és amunkavállaló által, majd elküldése e-mailen az AMS-nek
3. a Corona-Kurzarbeit bérpótló támogatás igénylésére szolgáló formanyomtatvány kitöltése, elküldése e- mailen az AMS-nek (március 16. hétfőtől lehetséges)
4. a támogatott időszak legfeljebb 3 hónap, ami szükség esetén további 3 hónappal meghosszabbítható
5. a támogatott időszak alatt, és az azt követő egy hónapban nem csökkenthető az állományi létszám
6. a támogatás csak a korábbi, ki nem vett szabadnapok felhasználását és a túlórák lecsúsztatását követően vehető igénybe
7. a támogatott időszak alatt a rendes munkaidő legfeljebb átlagosan 90 %-kal csökkenthető le, atámogatott időszak egy részében nulla is lehet (példa: a támogatott időszak hat hét, a lecsökkentett munkaidő öt héten át 0 óra, egy héten át a rendes munkaidő 60%-a)
8. a támogatott időszak alatt a munkavállalók a bérük 80-90 %-át kapják meg munkabér és bérpótló ellátás formájában.
Részletekért forduljon hozzánk bizalommal.