Határon átnyúló szolgáltatás Ausztriában - Confinium
határon átnyúló szolgáltatás

Határon átnyúló szolgáltatásokra vonatkozó tanácsadás és ügyvitel

Ügyfeleink részben olyan vállalkozások, amelyek csak Magyarországon rendelkeznek székhellyel és/vagy telephellyel (szaknyelven: adójogi illetőséggel). Sokan eleinte jellemzően olyan módon próbálnak Ausztriában piacot szerezni, hogy magyar vállalkozóként vagy cégként végeznek (alkalmanként vagy projektenként) a másik államban szolgáltatást. Külföldön mindeközben nem létesítenek telephelyet. Ez a határon átnyúló szolgáltatás Ausztriában. Az ilyen típusú ügyletekre az osztrák törvényhozók már 2011. (a munkaerőpiaci nyitás éve) előtt olyan törvénycsomagot léptettek hatályba, amely számtalan szigorú előírást és buktatót tartalmaz. Azóta ezek a szabályok folyamatosan szigorodtak.

Különösen olyan vállalkozásoknak ajánljuk szakértők igénybevételét, amelyek munkavállalókkal készülnek átlépni az országhatárt határon átnyúló szolgáltatás teljesítése céljából. A számtalan adminisztratív teendő közül már kevés mulasztás is jelentős összegű büntetéssel járhat. Tanácsadás keretében – tapasztalatunk alapján mintegy másfél órában – részletesen kitérünk minden előírásra és buktatóra. Továbbá elmondjuk, hogy a szükséges adminisztrációban és ügyvitelben milyen módon tudunk részt vállalni. Mindig ügyfeleink döntésére bízzuk, hogy a felsorolt teendők keretén belül milyen mértékig kívánják szolgáltatásainkat igénybe venni.

Aktualitások menüpontunk alatt rendszeresen teszünk közzé magyar nyelven hasznos, friss és érdekes információkat a magyar vállalkozók számára releváns, többek között a kiküldetés, határon átnyúló szolgáltatás Ausztriában témakörökben.

Ausztriában rendkívül szigorú előírások szabályozzák a szakszerű szolgáltatások végzését, illetve azok engedélyezését. Viszonylag egyszerű azonban utánanézni annak, hogy ki milyen hivatalos engedéllyel és kompetenciával rendelkezik a szolgáltatások tekintetében, ezért minden érdeklődő ügyfél számára javasoljuk, hogy ellenőrizze szolgáltatójának engedélyeit és kompetenciáját. Könyvviteli szolgáltatást végzők jegyzéke például kiváló lehetőséget kínál ezen a linken.

Igénybe venné szolgáltatásainkat?