Osztrák adótanácsadás, könyvelés, bérszámfejtés - Confinium

Professzionális osztrák könyvelés, bérszámfejtés és adótanácsadás

Mi, a Confinium tanácsadó- és könyvelőiroda munkatársai abban hiszünk, hogy kizárólag a maximális szakértelemmel és kellő elkötelezettséggel végzett munka gyümölcsözik minden éritett fél számára kielégítően, avagy amiként azt a sokszor idézett sorok is tökéletesen kifejezik: „Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes”. Modernebb megfogalmazással élve célunk egy olyan win-win szituáció létrehozása és fenntartása, amelyben mindenki nyer: ügyfeleink egy megbízható partnert céljaik megvalósításához, mi pedig elégedett, hűséges ügyfeleket. Mindezt pedig hosszú távon is alapos, lelkiismeretes hozzáállással, ismereteink folyamatos fejlesztésével, professzionális működéssel igyekszünk elérni. Nálunk ez a recept bevált, és ezen az úton haladunk tovább.

Csapatunk minden egyes tagja a fent leírt szellemben, szorgos, szakmája iránt hűen elkötelezett „hangyaként” végzi munkáját nap mint nap. Kissé közhelyesnek ható szlogen, azonban nálunk elvi kérdés, hogy ügyfeleink sikere a mi sikerünk. Első és legfontosabb szempont, hogy a szakértelemben nem ismerünk kompromisszumot: kivétel nélkül minden osztrák és magyar munkatársunk (könyvelés, bérszámfejtés, adótanácsadás, vállalkozói tanácsadás) magasan kvalifikált szakember, akik a szakterületükön Ausztriában törvényileg előírt képesítések birtokában végzik munkájukat. Ez konkrétan azt jelenti, hogy például egy Ausztria területén működő könyvelő csak a megfelelő szakvizsga teljesítése után végezhet könyvelői tevékenységet. Ez az osztrák jogszabályokra épülő kritérium nálunk nemcsak a könyvelés, hanem a bérszámfejtés, tanácsadás és szakfordítás vonatkozásában is teljesül. Ügyvédi partnerirodáink osztrák ügyekben, cégalapításban jártas jogászai személyében ügyfeleinket a legjobb kezekben tudhatjuk, amennyiben társasági szerződések, kiküldetési megállapodások szerkesztéséről, vagy ausztriai jogorvoslati eljárások lefolytatásáról van szó.

Osztrák adótanácsadás és könyvelés

Ausztriában a könyvelés alatt nem egészen ugyanazt értik, mint például Magyarországon, pontosabban az osztrák „könyvelő”, illetve „adótanácsadás” kifejezések jelentéstartalma némileg eltérő. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy Ausztria esetében a könyvelő szakma gyakorlásához ne lenne szükség szerteágazó, folyamatos bővítést igénylő, speciális szakmai ismeretekre. Az eltérés lényege inkább abban rejlik, hogy az osztrák könyvelés és adószakértés mind a szakképesítést, mind a hagyományt tekintve sokkal inkább elkülönül egymástól. Ügyfeleink irodáinkban és partnereink által a megfelelően képzett munkatársaknak köszönhetően mindkét szolgáltatást igénybe vehetik.

Igénybe venné szolgáltatásainkat?