Osztrák vállalkozás indítás, könyvelés, tanácsadás - Confinium

Osztrák vállalkozás alapításához és működtetéséhez kapcsolódó szolgáltatásaink

Tanácsadás
Optimális esetben egy osztrák vállalkozás elindítása is a releváns információk összegyűjtésével és elemzésével kezdődik. A Google a legtöbb esetben nem elég, illetve nem a legmegfelelőbb módja a tájékozódásnak. A professzionális tanácsadás pénzbe kerül ugyan, azonban hosszú távon mindenképp megtérül, hiszen egyrészt az előírásoknak való megfeleléshez folyamatosan változó jogszabályok rengetegében kell tudni kiigazodni, naprakésznek lenni, másrészt a tanácsadónak képzettsége és tapasztalata révén rálátása lehet a jogi, számviteli területen laikus ember számára rejtett összefüggésekre is. Ausztriában mindez fokozottan igaz a határon átnyúló, európai uniós ügyek, nemzetközi kereskedelem és szolgáltatás esetében.

Cégalapítás Ausztriában
Segítségünkkel a lehető leghatékonyabban alapíthatja meg osztrák cégét, vállalkozását. Nyelvi nehézségekbe sem fog ütközni, hiszen mind németül, mind magyarul magas, illetve anyanyelvi szinten kommunikál minden munkatársunk és partnerünk. Gazdasági társaság alapítása esetén ügyvédi partnerirodáink állnak ügyfeleink szíves rendelkezésére. Az osztrák vállalkozás alapításához szükséges összes okmány, dokumentum hivatalos fordítását is elvégezzük rugalmas, rövid határidővel, fordítóirodai áron.

Osztrák könyvelés és bérszámfejtés
Vállaljuk mind a segítségünkkel létrejött, mind a már működő osztrák cégek, vállalkozók könyvelési, bérszámfejtési feladatainak elvégzését. Ausztriába történő kiküldetés és munkaerő-kölcsönzés esetén vállaljuk az Ausztriában fizetendő adók elszámolását.

Ausztriai szolgáltatásnyújtás osztrák vállalkozás alapítása nélkül

Határon átnyúló szolgáltatás Ausztriában
Ausztriában cégalapítás, székhely vagy telephely létesítése nélkül, határon átnyúló szolgáltatás keretében is teljesíthető megbízás. Sok esetben ez az osztrák székhelyű vállalkozás kedvező alternatívájaként, vagy előzményeként alkalmazható megoldás. Teljeskörű tájékoztatás és a lehetőségek felmérését követően vállaljuk a határon átnyúló szolgáltatásnyújtáshoz kapcsolódó engedélyeztetési eljárás ausztriai ügyintézését,
valamint a vonatkozó hivatalos dokumentumok fordítását. Ebben az esetben könyvelés és bérszámfejtés Ausztriában nem történik, kivéve amennyiben osztrák magánszemélynek szolgáltat, illetve ha munkaerő-kölcsönzés vagy 183 napot meghaladó kiküldetés is megvalósul. Előbbi esetben vállaljuk az osztrák áfa, utóbbi esetben pedig az osztrák személyi jövedelemadó (Lohnsteuer) elszámolását.

Kiküldetés Ausztriába
Amennyiben a határon átnyúló szolgáltatás keretében munkavállalók is kiküldésre kerülnek, számos szigorú előírást kell betartani. A kiküldetéshez kapcsolódó adminisztráció is nagy körültekintést igényel. Erre vonatkozó megbízásunk esetén ennek a tehernek egy nagy részét levesszük az Ön válláról.

Igénybe venné szolgáltatásainkat?