OSZTRÁK CÉGALAPÍTÁS, ÜGYINTÉZÉS? SEGÍTÜNK! - Confinium

OSZTRÁK CÉGALAPÍTÁS, ÜGYINTÉZÉS? SEGÍTÜNK!

Az osztrák cégalapítás, céges ügyintézés teljes folyamatában segítünk. Irodánk teljes körű szolgáltatási palettával áll a magyar nyelvű, Ausztriában vállalkozó ügyfelek rendelkezésére. Segítünk, ha osztrák vállalkozás, cégalapítás vagy az ahhoz kapcsolódó ügyintézés terén keres tapasztalt és naprakész szakértőt: Legyen az az osztrák, illetve EU-s adózási, társadalombiztosítási rendszer, az osztrák munkajogi tudnivalók elmagyarázása, az iparűzési, vállalkozói engedélyek igénylése, vagy például egy GmbH alapítás. Levesszük a válláról a hivatalokkal való kommunikáció vagy az internetes információk tengerében történő böngészés terhét.

Sok esetben merülnek fel kérdések és konkrét ügyintézési igény az osztrák társadalombiztosítás terén. Ilyen eset többek között az Ausztriában és Magyarországon párhuzamosan végzett jövedelemszerző tevékenységek. A nem megfelelő tájékozottság dupla tb járulék fizetés vagy fontos hatósági adatközlés elmulasztásának, és annak kellemetlen következményeinek veszélyét rejti magába.

Szintén gyakori igényt elégítünk ki a határon átnyúló szolgáltatás és a kiküldetés terén nyújtott szolgáltatásainkkal. Ezen belül speciális témakörök a BUAK és a munkaerő-kölcsönzés. Mi ezekben is segítünk kiigazodni és a megfelelő döntéseket meghozni, az ügyintézés nagy részét pedig átvállaljuk. Szakértő bevonásával sok időt, bosszúságot és a büntetések elkerülésével akár pénzt spórolhat meg.

Digitális ügyintézés

A német nyelvű portálok és elektronikus adatlapok sokszor okoznak fejtörést a hatósági ügyintézésben és osztrák jogban nem jártas vállalkozóknak, cégvezetőknek. Akkor is segítünk, ha nem igazodik ki az osztrák digitális ügyintézés terén, amely mára megkerülhetetlenné vált a cégalapítás és működtetés esetében is. Ausztriában egyre nagyobb szerepet kapnak a digitális eljárások mind a vállalkozói, mind a privát szféra területén. Elektronikus adatszolgáltatás, formanyomtatványok, elektronikus aláírás – Ausztria élen jár a digitalizációban. Igény esetén segítséget nyújtunk ezeknek a nagyon hasznos és praktikus funkcióknak a megismerésében és használatában, bizonyos eljárásokat pedig könyvelőirodaként át is vállalunk. Ennek azért is van kiemelt jelentősége, mert Ausztriában egyre több téren fokozatosan kötelezővé teszik a digitális ügyintézést. A Handy Signatur, az elektronikus postafiók és az adóhatósági ügyfélkapu nélkül már elképzelhetetlen az osztrák vállalkozás.

Mind eseti, mind hosszú távú megbízással állunk ügyfeleink rendelkezésére. A kapcsolatfelvételhez elérhetőségeinket megtalálja a honlapon.

Végül két nagyon hasznos link, ha Ausztriában él és vállalkozik: https://www.usp.gv.at/https://www.oesterreich.gv.at/

 

 

 

 Vélemény, hozzászólás?